Articlatie Pad App

27 Maart, 2017 07:42

Nooit meer zelf het internet afstruinen naar afbeeldingen bij een bepaalde klank of medeklinkerverbinding om wat afwisseling te bieden binnen de articulatietherapie. De app bevat ruim 750 afbeeldingen met alle klanken en medeklinkerverbindingen uit de Nederlandse taal die afzonderlijk of gecombineerd verwerkt kunnen worden in een memoryspel. Kies de klanken of medeklinkerverbindingen waarmee je wil oefenen, het aantal spelers en kaartjes en start het spel!

De app bevat ook flashcards van alle woorden uit de app. Ook hierbij kun je zelf de klanken of medeklinkerverbindingen kiezen waarmee je wil oefenen. Door naar rechts te swipen krijg je achtereenvolgens alle afbeeldingen te zien met de door jou gekozen klanken. Als je op de afbeeldingen tapt wordt het woord uitgesproken. Alle 750 afbeeldingen bevatten namelijk ook een ingesproken woord, zodat kinderen ook zelfstandig met de app kunnen werken en daarbij wel het auditieve aanbod krijgen dat zo belangrijk is tijdens het oefenen van de correcte uitspraak van klanken in woorden.

De app is bedoeld voor logopedisten, ouders of leerkrachten van kinderen die nog moeite hebben met de uitspraak van bepaalde klanken en die op zoek zijn naar een leuke, laagdrempelige manier om samen te oefenen.

Dé Nederlandstalige app om spelenderwijs articulatievaardigheden te oefenenDé Nederlandstalige app om spelenderwijs articulatievaardigheden te oefenen.

Bron: http://www.articulatiepad.nl/

< NIEUWE LOCATIE GRONINGEN Autismeweek >