9.1

Logopedie Deventer

Voor logopedie in Deventer kunt u terecht bij drie praktijken van de Praatmaat Groep. Onze ervaren logopedisten helpen zowel kinderen als volwassenen met problemen op het gebied van spraak, taal, slikken of de stem.

Gratis kennismaken met logopedie in Deventer

U kunt een gratis kennismakingsgesprek aanvragen bij onze praktijk in Deventer. De logopediste neemt tijdens dit gesprek uitgebreid de behandelmogelijkheden met u door. Voor het inplannen van een afspraak kunt u contact nemen via 06 12988729 of vul ons contactformulier in.

Vergoeding van logopedie

Omdat wij ook voor 2020 contracten hebben met alle zorgverzekeraars wordt logopedie bij De Praatmaat Groep in Deventer altijd vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Contactgegevens de Praatmaat Groep in Deventer

U kunt onze logopedistenpraktijken hier vinden.

Locatie De Windroos Broederenstraat

Broederenstraat 16
7411 LB Deventer
aanmelden: 06-12988729
aanmelden@depraatmaatgroep.nl
https://www.depraatmaatgroep.nl

Centrum voor Logopedie Deventer

Brinkgreverweg 5
7413 AA Deventer

Locatie De Olijfboom

Enkdwarsstraat 2
7413 TV Deventer

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek logopedist Deventer

Neem contact met ons op

Online aanmelden

06-12988729 aanmelden@depraatmaatgroep.nl

De voordelen van logopedie van De Praatmaat Groep in Deventer

 • Logopedie voor kinderen en volwassenen
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Meerdere specialisaties
 • Vergoeding door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket
 • Behandeling van alle logopedische problemen

De logopedisten in Deventer

In Deventer kunt u terecht bij verschillende gespecialiseerde logopedisten. Een overzicht van onze medewerkers en hun vakgebied vindt u hier.

De praktijklocatie van de Praatmaat Groep

Hieronder ziet u enkele foto's van de logopediepraktijk aan de Schurenstraat 8 in Deventer.

De Praatmaat Groep Deventer ingang

Ingang

De Praatmaat Groep Deventer gebouw

Gebouw

De Praatmaat Groep Deventer behandelkamer

Behandelkamer De Praatmaat Groep Deventer

De Praatmaat Groep Deventer behandelkamer 2

Behandelkamer (2) De Praatmaat Groep Deventer

Behandeling van alle logopedische problemen

Logopedisten van De Praatmaat Groep zijn allround opgeleid en hebben zich daarnaast door na- en bijscholing ontwikkeld in verschillende specialisaties.

Door samen te werken met vooraanstaande partijen in de regio zoals huisartsen, psychologen en ziekenhuizen zijn wij in staat alle logopedische problemen te behandelen.

Bij De Praatmaat Groep in Deventer kunt u rekenen op:

 • Betrokken team allround opgeleide logopedisten
 • Diverse specialisaties
 • Behandeling van alle logopedische problemen
 • Breed netwerk van partners in de regio
 • Logopedie op maat voor kinderen en volwassenen
 • Vergoeding vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar

GA DIRECT NAAR:

Snel geholpen bij alle logopedische problemen
Logopedie voor kinderen
Logopedie voor volwassenen
Wat doet een logopedist?
Logopedie altijd dichtbij in Deventer

Snel geholpen bij alle logopedische problemen

Omdat logopedisten van De Praatmaat Groep allround opgeleid zijn en daarnaast beschikken over verschillende specialisaties, is De Praatmaat Groep in staat logopedische hulp te bieden bij uiteenlopende communicatieproblemen.

Voorbeelden van communicatieproblemen die door een logopedist van De Praatmaat Groep behandeld kunnen worden zijn:

 • Vertraagde spraakontwikkeling of verkeerde uitspraak van klanken
 • Onduidelijk spreken
 • Stotteren
 • Afwijkende mondgewoonten volgens OMFT
 • Vertraagde taalontwikkeling
 • Onvoldoende taalgebruik en/of taalbegrip
 • Problemen met adem en stem
 • NT2
 • Problemen op het gebied van eten, drinken, kauwen en /of slikken
 • Volwassenen met spraak en/of taalproblemen.
 • Nasaliteit (neusspraak)
 • Afwijkende spraak, taal, stem t.g.v. slechthorendheid of doofheid
 • Spraakafzien, liplezen, begeleiding met communicatiehulpmiddelen

Logopedie voor kinderen

Wanneer uw kind problemen heeft op het gebied van taal, spraak, stem, slikken en/of gehoor, kan dit een remmend effect hebben op zijn/haar ontwikkeling. De Praatmaat Groep kan uw kind helpen. Onze logopedisten behandelen kinderen op een persoonlijke manier en sluiten zoveel mogelijk aan bij hun belevingswereld zodat ze op een leuke manier leren.

Denkt u dat uw kind baat kan hebben bij logopedie? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 06 12988729 of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek door het aanmeldformulier in te vullen.

Gratis kennismakingsgesprek

Meer informatie over logopedische hulp voor kinderen vindt u op de pagina logopedie voor kinderen.

Logopedie voor volwassenen

Communicatieproblemen kunnen erg vervelend zijn en uw zelfvertrouwen aantasten. De Praatmaat Groep kan u helpen bij uiteenlopende problemen, waaronder:

 • Presenteren
 • Lezen en schrijven
 • Ademproblemen
 • Uitspraakproblemen

Wilt u weten wat logopedie van De Praatmaat Groep voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 12988729 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag.

Gratis kennismakingsgesprek

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de pagina logopedie voor volwassenen.

Wat doet een logopedist?

Logopedisten van De praatmaat Groep kunnen u helpen bij alle problemen op het gebied van taal, spraak, stem, slikken en/of gehoor. In onze praktijk maar ook op locatie of (eventueel) aan huis bieden wij preventie, onderzoek, behandeling, advies en begeleiding aan. Al onze logopedisten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Logopedie is maatwerk

Ieder probleem vraagt om een eigen aanpak, volledig afgestemd op de persoon die hulp behoeft. Logopedisten van De Praatmaat Groep leveren dan ook logopedische hulp op maat en kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak. Zij nemen de tijd voor u en kunnen goed inschatten welke vorm van begeleiding het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

De onderstaande video van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) geeft een goed beeld van wat een logopedist van De Praatmaat Groep in de praktijk precies doet.

Wilt u meer weten over wat een logopedist van De Praatmaat Groep voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 12988729 of vul het contactformulier in.

Logopedie van De Praatmaat Groep altijd dichtbij

De Praatmaat Groep Deventer maakt deel uit van een landelijke groep van logopediepraktijken die samenwerkt vanuit één organisatie. Al meer dan 25 jaar biedt De Praatmaat Groep logopedische zorg voor kinderen en volwassenen. Met meer dan 40 vestigingen, verspreid door het hele land, is er altijd een vestiging van De praatmaat Groep bij u in de buurt.


Routebeschrijving

Vanuit Rijssen/Holten

Vanuit Apeldoorn neemt u de Rijksweg A1/A1 E30. Bij afslag 23 slaat u rechtsaf naar de Deventerweg/N348. U rijdt vervolgens de bebouwde kom in en rijdt na ca. 900 m door op de Zutphenseweg. Op de Deensestraat rijdt u na ca. 1 km verder op de Mr. H.F. de Boerlaan. Vervolgens slaat u na ca. 900 m linksaf naar de Handelskade. Op de Handelskade slaat u na ca. 500 m rechtsaf naar de Leeuwenbrug. Vervolgens gaat u rechts naar de Stationsstraat. De Stationsstraat loopt door in de Hoge Hondstraat, alwaar u rechts afslaat naar de Schurenstraat. Op nummer 8 treft u De Praatmaat Groep aan.

Vanuit Twello/Steenenkamer

Via de Rijksstraatweg/N344 rijdt u de bebouwde kom van Deventer binnen. De Rijksstraatweg loopt door in de Emmastraat. Bij de rotonde bij het Emmaplein neemt u de eerste afslag naar de Kazenerstraat. Op de Kazernestraat slaat u na ca. 250 m linksaf naar de Mr. H.F. de Boerlaan. Op de Mr. H.F. de Boerlaan gaat u na ca. 125 m links naar de Handelskade. Op de Handelskade gaat u na ca. 500 m rechts naar de Leeuwenbrug en daarna wederom rechts naar de Stationsstraat. Deze mondt uit in de Hoge Hondstraat, waar u rechts afslaat naar de Schurenstraat. Op nummer 8 vindt u De Praatmaat Groep.