9.1

Wat doen wij

Logopedie heeft als doel het verbeteren of vergemakkelijken van communicatie. De logopedist kan helpen bij problemen op het gebied van spraak, taal, slikken, stem en/of gehoor. Sinds 1989 staat De Praatmaat Groep onder meer voor klantgerichtheid, kwaliteit, kennis en kunde. Wij streven een korte behandelduur na, zijn zeer kindvriendelijk in onze aanpak, hechten veel waarde aan continuïteit en hanteren korte communicatielijnen.

Gratis inloopspreekuur

Bij De Praatmaat Groep kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismaking en een oriënterend gesprek bij een van onze vestigingen. U vindt De Praatmaat Groep door heel Nederland. Op onze vestigingspagina kunt u zien waar de voor u dichtstbijzijnde vestiging zich bevindt. U kunt ook direct een afspraak maken door te bellen met 06 12988729.

Wat doet een logopedist?

De onderstaande video geeft een goede indruk van logopedie en van wat een logopedist doet.

Jong én oud

De Praatmaat Groep biedt vraaggestuurde zorg en streeft een optimale samenwerking met alle betrokken partijen na, teneinde te komen tot het beste resultaat. Kortom: complete logopedische zorg met een menselijk gezicht. Bij ons kan iedereen terecht voor logopedische hulp, van jong tot oud. In onze praktijken, maar ook op locatie/aan huis (indien nodig), bieden wij:

  • Preventie
  • Onderzoek
  • Behandeling
  • Advies en begeleiding
         

Werkwijze individuele therapie

Onze aanpak is uiteraard afhankelijk van de cliënt en zijn/haar problematiek, maar kent een aantal standaard stappen.

  • De Intake bestaande uit een kennismaking en inventarisatie van de hulpvraag.
  • Onderzoek d.m.v. anamnese, observaties en gestandaardiseerde testmethodes.
  • Behandeling, de duur en frequentie van de behandeling varieert van enkele weken tot enkele maanden en is afhankelijk van de aard en ernst van het probleem.
  • Nazorg, een periodieke controle en indien nodig doorverwijzing naar andere specialisten

Samenwerken

Samenwerken met anderen vinden wij erg belangrijk. Allereerst met u en uw omgeving waar nodig of met u als ouder/verzorger. Ouderbetrokkenheid bij de behandeling van een kind is van groot belang voor het welslagen van een behandeling. (zie ook www.tolkinfo.nl )

We werken samen met collega logopedisten. Al onze logopedisten nemen deel in kwaliteitskringen om samen met collega's te werken aan kwaliteitsbevordering. 

Om te komen tot een multidisciplinaire aanpak werken wij samen met, huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen/orthodontisten, diëtisten, speltherapeuten, dyslexiespecialisten, kinderartsen, KNO-artsen, neurologen, maatschappelijk werk, orthopedagogen, psychologen, leerkrachten, internbegeleiders en remedialteachers.

Ook werken wij samen met instellingen, scholen en behandelcentra (GGD, GGZ), Audiologische centra, Academische ziekenhuizen, Revalidatie centra, Verpleeghuizen, Mee-Veluwe, Karakter, diverse scholen ( BO, SO, VSO), en buitenschoolse opvang.

Samen werken we aan het beste resultaat. Wij zijn pas tevreden als u dat bent. 

Lidmaatschap

NVLF 
Landelijke Kwaliteitskring
Paramedisch Kwaliteitsregister