9.1

TOLK , meer taal meer kans!

Betrokkenheid van ouders /verzorgers/ hulpverleners bij de spraak en taal ontwikkeling van Kinderen is onmisbaar. TOLK leert u hoe u het kind het beste kunt ondersteunen en stimuleren in deze ontwikkeling. TOLK is een praktisch instrument om ouderbetrokkenheid te bevorderen.  

  staat voor: Taal aanbieden, Overnemen, Luisteren, Kijken

TOLK is:

  • Afgestemd op uw peroonlijke situatie (thuis).
  • Een methode die perfect aansluit bij het dagelijks leven.
  • Flexibel inzetbaar als het gaat om versterking van de opvoedkwaliteiten van ouders.

 

Als ouder wil je alleen het beste voor je kind!

De Praatmaat Groep biedt een unieke methode aan voor taalstimulering bedoeld voor ouders/begeleiders van kinderen van 0-6jaar: TOLK . 
TOLK vergroot de onderwijskansen van kinderen. Het is een manier om taalachterstand bij uw kind(eren) te voorkomen of vroegtijdig te verhelpen. TOLK biedt ouders/verzorgers/ begeleiders een model om in gesprek te gaan met hun kind. Het is een praktisch instrument om inhoud te geven aan uw betrokkenheid. Met TOLK leert u hoe u uw taalaanbod rijker en gevarieerder kunt maken ten behoeve van uw kind. Kijk ook op : www.tolkinfo.nl

Vergroot de onderwijskansen van uw kind

Een op de vijf kinderen stroomt in het basisonderwijs in met een taalachterstand. Van een eenmaal opgelopen achterstand hebben kinderen bij hun algehele ontwikkeling langdurig last. Voorkomen is beter dan genezen! Met behulp van de TOLK-methode maken we het taalaanbod rijker en gevarieerder. Aan de hand van technieken en themafilms laten we u zien en horen hoe u in gesprek kunt gaan met uw kind.

Hoe werkt het?

We bieden u een model om met uw kind in gesprek te gaan. Dit doen we aan de hand van een algemeen motiverende themafilm en 8 themafilms over de maandthema's van het peuter- en kleuteronderwijs. Deze thema's sluiten aan bij wat er dagelijks thuis bij u aan de orde is. Zo slaan we een brug tussen school en thuis. We bieden u reminders zodat u vanzelf herinnerd wordt aan wat er wordt bedoeld.

Voor wie is het?

Voor ouders/ verzorgers/ begeleiders en /of leerkrachten van jonge kinderen (0-6jaar). U kunt bij ons terecht voor individuele sessies en/of groepsbijeenkomsten. Wilt u meer weten? Laat het ons weten: mail ons: aanmelden@depraatmaatgroep.nl