Logopedie Enschede

Voor logopedie in Enschede kunt u terecht bij ons centrum aan de Oldenzaalsestraat 110-112. In het Logopedisch Centrum Enschede helpen onze specialisten al 25 jaar zowel kinderen als volwassenen bij logopedische problemen. Onze logopedisten kunnen diverse problemen op het gebied van taal, spraak, stem, slikken en/of gehoor behandelen. Zowel kinderen als volwassen kunnen bij ons terecht.

Gratis kennismakingsgesprek in Enschede

Bent u benieuwd wat onze logopedisten in Enschede voor u of uw kind kunnen betekenen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan op telefoonnummer 06 12988729 of vul het contactformulier in.

Vergoeding van logopedie

Omdat wij ook voor 2019 contracten hebben met alle zorgverzekeraars wordt logopedie in Enschede bij De Praatmaat Groep altijd vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Onze logopediepraktijk in Enschede

U kunt onze logopedistenpraktijken hier vinden.

Logopedisch Centrum Enschede - WACHTLIJST

Oldenzaalsestraat 110-112

7511 GT - Wachtlijst Enschede

aanmelden: 06-12988729 b.g.g.06-22808129

info@depraatmaatgroep.nl

http://www.depraatmaatgroep.nl

Locatie De Vlinder

Calslaan 35

7522 MJ Enschede - Wachtlijst

aanmelden: 06-12988729 b.g.g.06-22808129

info@depraatmaatgroep.nl

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek logopedist Enschede

Naam*
Woonplaats*
Vestiging
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag*
*

Logopedie van De Praatmaat Groep in Enschede biedt u

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Behandeling van alle logopedische problemen
 • Diverse specialisaties
 • vergoeding vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar

Contact logopedist Enschede

Logopedisch Centrum Enschede
Oldenzaalsestraat 110-112
7511 GT Enschede
info@depraatmaatgroep.nl
https://www.depraatmaatgroep.nl

De Praatmaat Groep Enschede

Ingang De Praatmaat Groep Enschede

De Logopedisten in Enschede

In onze praktijk in Enschede werken verschillende gespecialiseerde logopedisten. Kijk voor een overzicht  van onze logopedisten en hun specialisatie op onze medewerkers pagina.

Behandeling van alle logopedische problemen

Logopedisten van De Praatmaat Groep Enschede zijn allround opgeleid en hebben zich daarnaast door na- en bijscholing bekwaamd in verschillende specialisaties.

De Praatmaat Groep werkt bovendien veelvuldig samen met toonaangevende partners (ziekenhuizen, fysiotherapeuten, tandartsen etc.) in de regio, waardoor wij voor alle logopedische problemen hulp kunnen aanbieden.

Bij De Praatmaat Groep in Enschede kunt u rekenen op:

 • Betrokken team allround opgeleide logopedisten
 • Diverse specialisaties
 • Behandeling van alle logopedische problemen
 • Breed netwerk van partners in de regio
 • Logopedie op maat voor kinderen en volwassenen
 • Vergoeding vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar

GA DIRECT NAAR:

Wat doet een logopedist?
Logopedie voor kinderen
Logopedie voor volwassenen
Logopedie van De Praatmaat Groep Enschede altijd dichtbij
Locatie De Praatmaat Groep in Enschede

Wat doet een logopedist?

Een logopedist van De Praatmaat Groep Enschede kan u helpen bij alle problemen op het gebied van taal, spraak, stem, slikken en/of gehoor. Logopedische problemen kunnen, globaal gezien, onderverdeeld worden in vier categorieën:

 • Adem en stem;
 • Spraak;
 • Mondgewoonten;
 • Gehoor- en luisterfuncties.
In de brochure wat is logopedie? vindt u meer informatie over de communicatiestoornissen die een logopedist kan behandelen.

Hoe werkt het?

Tijdens een eerste gesprek bespreken wij graag met u wat de invloed is van uw probleem op uw dagelijks leven. Vervolgens wordt onderzoek gedaan naar uw probleem, waarna de logopedist een behandelplan opstelt. De duur en frequentie van de behandeling hangt af van de ernst van het probleem.

Video dankzij de logopedist

De onderstaande video van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) geeft een goed beeld van wat een logopedist voor u kan betekenen.

Wilt u meer weten over wat een logopedist van De Praatmaat Groep in Enschede voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 12988729 of vul het contactformulier in.

Logopedie voor kinderen

Twijfelt u of uw kind de hulp van een logopedist nodig heeft? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij vertellen u graag meer over logopedie en hoe wij uw kind kunnen behandelen.

Als ouder wordt u nauw betrokken bij de behandeling en wordt u verteld hoe u uw kind ook thuis kunt motiveren op een speelse wijze te leren. Meer informatie over logopedische hulp voor kinderen vindt u op de pagina logopedie voor kinderen.

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u een afspraak maken voor een (geheel vrijblijvend) kennismakingsgesprek bij de Praatmaat Groep in Enschede? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 06 12988729 of vul ons aanmeldformulier in.

Logopedie voor volwassenen

Wordt u belemmerd in uw werk en/of sociale leven door communicatieproblemen? Laat De Praatmaat Groep u helpen. Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen: niemand is te oud voor logopedie! Wij kunnen u helpen bij uiteenlopende communicatieproblemen.

In een (gratis) kennismakingsgesprek vertellen wij u graag meer over De Praatmaat Groep en hoe onze logopedisten te werk gaan. Wilt u weten wat logopedie van De Praatmaat Groep voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 12988729 of vul het aanmeldformulier in.

Gratis kennismakingsgesprek

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de pagina logopedie voor volwassenen.

Logopedie van De Praatmaat Groep Enschede altijd dichtbij

De Praatmaat Groep Enschede is onderdeel van een landelijke groep van logopediepraktijken die samenwerkt vanuit één organisatie. Al meer dan 25 jaar biedt De Praatmaat Groep logopedische hulp op maat voor kinderen en volwassenen. Met meer dan 40 vestigingen, verspreid door heel Nederland, is De Praatmaat Groep altijd dichtbij. De Praatmaat Groep Enschede vindt u aan de Oldenzaalsestraat 110-112 (kruising Oosterstraat). Wij delen het gebouw met Instituut van der Stam. Op deze locatie ontvangen onze logopedisten u graag.

Routebeschrijving

Van Hengelo/Borne

Vanuit Hengelo neemt u de Enschedesestraat en rijdt u de bebouwde kom van Enschede binnen. Op de Hengelosestraat slaat u linksaf naar de Boddenkampsingel. Deze loopt door in de Lasondersingel. Op de Lasondersingel slaat u rechtsaf naar de Oldenzaalsestraat. Op nummer 110 vindt u De Praatmaat Groep.

Van Haaksbergen

Vanuit Haaksbergen rijdt u via de Enschedesestraat het dorp uit. Op de Haaksbergerstraat slaat u linksaf naar de Usselerrondweg, die doorloopt in de Afinkstraat. Op de Afinkstraat houdt u rechts aan naar de Westerval en rijdt u de bebouwde kom van Enschede in. Op de Westerval slaat u linksaf naar de Volksparksingel. Vervolgens slaat u op de Parkweg linksaf naar de De Ruyterlaan. Op de Molenstraat gaat u na ca. 800 m links naar de Oldenzaalsestraat. Op nummer 110 vindt u De Praatmaat Groep.