9.1

30 jaar De Praatmaat Groep!

Op 14 december 1989 startte ik met mijn praktijk, die ik overnam van Martha Danoe in Apeldoorn. De advertentie in de krant had ik zelf getekend. Internet bestond nog niet. Ik begon nog wat onzeker, maar vol goede moed. Op een bovenkamer die door mijn vader en mijn man was omgebouwd tot een prachtige praktijk ruimte. Dat kon toen nog! Wat is er ongelofelijk veel veranderd in die 30 jaar. De praktijk groeide gestaag, het team van medewerkers groeide mee en het aantal praktijklocaties ook.

Ik werd ondertussen ook nog moeder van 4 zonen die inmiddels op 1 na het huis uit zijn. Het waren turbulente jaren met veel ups en soms een down.

Alles veranderde het contracteerbeleid van de verzekeraars, de basisverzekering kwam. Het elektronisch patiëntendossier. De zorg veranderde en het onderwijs veranderde. Het Passend onderwijs kwam. De audits, de Prem. Het waren 30 turbulente jaren! We hebben alles overleefd en hoe!

   

Zonder ons fantastische team van collega's, mijn lieve man (die mij altijd net dat duwtje in de rug gaf), mijn zoons die nog wekelijks hand en spandiensten verrichten en alle praktijkondersteuners hadden we het niet gered. Ik ben ze eeuwig dankbaar. Ik kijk terug op 30 fantastische jaren, 30 jaar werken onder hoogspanning, dat wel, maar met zoveel voldoening. Ik zou het zo weer over doen. In de hoop dat de politiek en de verzekeraars ons prachtige en waardevolle beroep blijven waarderen en borgen voor de toekomst, kijk ik uit naar het nieuwe jaar waarin ik zal proberen een stapje terug te doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat onder de bezielende leiding van Tanja de Gelder (directeur) de Praatmaat Groep zal blijven floreren en dat onze zorgkwaliteit zal blijven stijgen. Ik wil alle logopedisten in Nederland een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Ga door! Het is het waard. Samen staan we sterk!

Ik wens iedereen fijne dagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Met hartelijke groet,

DE PRAATMAAT GROEP

Berlinda